Zuiderlingen Films gebruikt Google Glass tijdens opnames speelfilm

return to main pageAls een van de eersten in Nederland gaat Zuiderlingen Films aan de slag met een prototype van Google Glass, de zogenoemde Explorer Edition. De filmische mogelijkheden ervan worden tijdens de opnames van Het leven der Engelen nu God vermoord is door regisseur Michael Kolenbrander onderzocht. De bril, die later dit jaar uit moet gaan komen, is een draagbare computer met ingebouwde foto-en videocamera en een projector die het beeld in het oog projecteert.

Vanuit landgoed Strijthagen te Landgraaf wordt de productie geleid en het veelzijdige Euregionale landschap dient als decor voor film. Het Leven der Engelen nu God vermoord is vertelt in een aantal hoofdstukken over een nieuw soort mens, die zowel op technisch als op innerlijk niveau een nieuwe dimensie binnen handbereik heeft. Het inzetten van de hypermoderne Google Glass past hierdoor goed binnen de context van de film.

Het leven der Engelen nu God vermoord is zal later dit jaar in première gaan. De datum en locatie worden binnenkort bekend gemaakt, evenals een aantal andere interessante noemenswaardigheden over de productie.

Voor de opnames van de film is Zuiderlingen Films nog op zoek naar verschillende acteurs en figuranten. Meld je aan bij de casting afdeling via casting@zuiderlingenfilms.com.

 

Foto:  Rimke Nolten © 2014
Pers: pers@zuiderlingenfilms.com